torsdag 24 maj 2012

Dag 3. Stora Risholmen (40 km)(Foto: Tidig morgon på Flatholmen)

Dagens färd gick förbi Hunnebostrand, motströms och segt som snor genom Sote kanal, förbi Smögen, sidledes (på kartan) och österut utmed Kungshamn, ut på öppna Malmö Fjord, vidare ned mot Lysekil och slutligen en landning tre kilometer söder om Grundsund där jag nu har slagit läger och ätit en gryta med mycket smör i. Jag behöver fett, jag känner mig urlakad.

Smöret köpte jag på mitt stopp i Kungshamn, där jag dessutom brassade på med giffelköp ... och så en tur till apoteket för att skaffa mer skavsårstape. Det blev en egentillverkad räkmacka till lunch, om nu någon är intresserad av en sådan trivial detalj. Men för mig var det stort.

Jag hade hoppats träffa min gode vän Choko Claus idag, mitt opp i Hasselö sund. Han borde ha suttit där på bryggan och bjudit mig på nyfångad fisk och pepparrot. Men icke. Istället uppenbarar sig hans svärfar vid bryggan, i en liten träbåt. Tack för pratstunden!

Fridens liljor.


4 kommentarer:

 1. Möcke bra Olaus! Choko Claus var tvungen att arbeta för familjens brödföda och skickade svärfar som ett fullgott substitut. Jag räknar med att han bjöd Olaus på en kall fulöl.

  En egenhändigt komponerad räkmacka är stort Olaus....mycket stort!

  SvaraRadera
 2. Inger Höiden24 maj 2012 23:41

  Ja, du Olis, jag sa ju att du måste äta mycket och lägga på dig(jordgubbar med massor av glass!!) - och så känner du dig redan uttorkad....och skavsårsplåster, nu blir jag ju orolig för dig igen:-) Men jag förstår ju också att du har support lite varstans runt Sveriges långa kust!! Natti, kramar mamma!

  SvaraRadera
 3. Daniel Sommerstein25 maj 2012 11:48

  Väldigt vacker bild! Och räkmacka är ju fint. Skavsår det vill vi inte ha så dom skippar vi.

  SvaraRadera
 4. Ola, du verkar ha tur med vädret, härligt! Kul att följa ditt äventyr, jag är lite avis....

  Rikard

  SvaraRadera