fredag 1 juni 2012

Dag 11. Boabjäret (0 km)(Foto: Jag tog även ett foto av vaniljbullen.)

"Ge efter för shoppingsuget!" Så står det i turisttidningen som finns att läsa i receptionen vid Ugglarps havsbad. Jag var dock inte beredd att gå riktigt så långt, att ge efter för suget alltså. Däremot ville jag ta en riktigt lång promenad mellan Boabjäret och Slöinge, tre timmar tur och retur.

Kvinnan vid Ugglarps camping ville inte riktigt svara på frågan - "Visst är det väl mysigt i Slöinge?" - men sa ändå att det visst ska finnas ett fint musteri där. Jo då, musteriet var fint och vaniljbullen på Solhaga stenugnsbageri var väldigt god. Till och med självaste Slöinge hade en viss poäng, framförallt då oljudet från E6:an äntligen tonade bort medan jag sakta flöt in i de fåtalet gator som utgör själva byn. Mysigt? Lite, kanske.

En fråga längs vägen: Promenaden mellan Boabjäret och Slöinge går på en landsväg, förbi ängsmarker, lummiga skogsavsnitt och mindre åkerbruk, allt väldigt vackert att beskåda. Ändå hänger de flesta bilister på gasen som om den stora Apokalypsen stod för dörren. Det kanske den gör?

I väntan på vänligare vindar ...

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga omvärldsanalyser du gör, ska bli spännande att följa din fortsatta resa. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Låter som du råkat ut för en hel del strapatser de senaste dagarna, Ola.
  Passa på och vila och ta hand om armen nu och samla kraft, tids nog så mojnar det.
  Och stort lycka till!

  Hälsar Olle (killen med träkajaken vid 1:a nattens tältplats, Bissen utanför Resö)

  SvaraRadera
 3. Det finns även en antikhandlare där. Synd att du missade ;) Johan gillar också Siaglassen ;)

  SvaraRadera