fredag 15 juni 2012

Dag 25. Stenshuvud (45 km)(Foto: Kilometerlånga stränder vid Sandhammaren.)

Dagen började med sanering. Kåsebergas lösdrivande katter valde nämligen i går kväll att pinka in mitt tält i sitt revir, när jag tittade bort. Natten gick i fräna dofter. Först efter en ordentlig avspolning är nu tältet någorlunda beboeligt igen. Revirpink sitter hårt.

Dagen gick sedan i medvind och mestadels norrut, en helt ny kurs på kartan. Nu är det definitivt slut på västkustska solnedgångar.

Vid Skillinge kajaksniffade jag lite kring hamnen, men fick ingen inspiration. Lunchgrytan hamnade istället i Brantevik, som just höll på att piffas igång inför sommaren ... hamnrestaurangen förberedde för sin premiärkväll ... några damer hade målarkurs i hamnen ... och en man på yogakurs ville bli av med alla måsten.

Efter en tupplur och en glass fortsatte dagen förbi Simrishamn, Baskemölla och Vik. Vindarna ökade successivt under den sena eftermiddagen och jag bestämde mig för att undvika en repetition av gårdagens åktur. Strax söder om Stenshuvud gled jag in mot stranden för att slå tidigt kvällsläger.

Tältet doftar trots allt. Vågorna dånar allt mer. Och i morgon kan det bli värre, sägs det i byarna.

En hälsning till de tre snälla damerna vid Sandhammaren. Jag var inte skadad, jag bara fikade. Men ibland kan det vara svårt att se skillnad på en fika och en olycka.

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt Ola, nästan en tredjedel avverkat och du har rundat Sveriges kust!
  Såg du fikar på annat än kanelgifflar...du vet väl att det finns olika smaker av gifflarna, tror en är blåbar. Prova den, även om det kanske mest är kemiska smakämnen. Ett paket smör till så halkar de gott ner.
  Du upplever verkligen nya saker varje dag, till skillnad från de flesta av oss andra i vardagen.

  /Block

  SvaraRadera
 2. Otroligt roligt att följa dig Ola. Känner mycket med dig och glädjs åt att du snart är framme vid skärgård igen. För mig var skånerundningen den tyngsta delen som slutade med hård missär. Men på HBB vänder humöret snabbt men hjälp av glass och skärgård.

  MVH
  Andreas Öst
  HBB122

  SvaraRadera
 3. Mikael Tengroth16 juni 2012 18:23

  Hej Ola!

  Att följa din blogg är sann glädje och lite smärtsamt att jag inte är ute jag med! Idag tog jag en paddeltur i regnet och lite vågor på mälaren runt kungsholmen. Många tankar gick till ditt paddlande i timtal.
  Häftigt att du har kommmit så långt! Snart är det skärgård igen och det måste vara skönt.

  Du tar hand om dig och fortsätter låta bli att drunkna någonstans så fortsätter jag att läsa din blogg, och så hoppas jag vi kan ses när du närmar dig.

  Tjing!
  /Mikael

  SvaraRadera