onsdag 23 maj 2012

Dag 2. Flatholmen (45 km)(Foto: Strax söder om Havstenssund. På väg ut mot Tjurepannan, ett inferno av vind, vågor och förlisningar.)

Många har darrat på paddeln vid Tjurepannan, så även jag i mina fantasier under våren. Men idag var vattnet stilla, inför det verkliga mötet. Mitt på självaste vattnet kostade jag på mig att ta loss kapellet helt, dricka lite vätska och trycka i mig några nötter. Sedan inledde jag ett långt och förtroligt samtal med Havet, som slutade "... Du, jag är inte rädd nu!" Havet svarade: "Nej, inte just nu."

Ett pärlband av fina kustbyar har passerat vid min sida under dagen ...  Grebbestad,  Fjällbacka, Hamburgsund, m fl. Nu är jag på Flatholmen, sydväst om Bovallstrand.

Gårdagens lycka: Att somna till ljudet av en säl som plaskar i vattnet 20 meter från tältet.

Dagens trubbel: Kartfodralet tar in vatten. Varför? Hur? Alla undrar. Ingen vet.

PS. Tack för alla fina kommentarer och påhejningar!


6 kommentarer:

 1. Ola, detta är ett jäkla äventyr! När du kommer förbi Stockholm måste du låta oss veta det i förväg. Då blir det ekologisk skumpa!

  SvaraRadera
 2. På min blåbandpaddling förra året hade jag tre olika fabrikat av kartfodral - alla tog in vatten. Tur att mina sjökort var utskrivna på plastpapper.
  Nu har jag skaffat fodral från http://www.zoelzer.de som håller tätt - men som är lite bökiga att hantera. Den här information är tyvärr lite för sen för dig.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Härliga tider Ola!! Fantastiskt initiativ och äventyr, roligt att få läsa o se dina snygga bilder o jag ser fram emot mer som kommer. Tur du har navigeringen klar från våra västkustraider i segelbåt, och med paddlingen är du ju närmre vattnet o slipper gungandet som på båt:-) All the best from Laguna Beach!!
  Pelle

  SvaraRadera
 4. Inger Höiden24 maj 2012 08:59

  Hej Ola!
  Vad kul att kunna följa dig (på fast mark!), nu känner jag mig något lugnare - var rädd om dig och hoppas på en fortsatt go' tur! Kramar mamma

  SvaraRadera
 5. Ola, passa på att dörja makrill utanför Smögen. Dä ä jättebra ä då så dä ä. Å gott ä dä också! Hälsa Sotekanalen från Cokos!

  SvaraRadera
 6. Det ser ju hur lugnt ut som helst! Vilken turstart du fått! Lycka till i fortsättningen och håll koll på lördag på stromstadstidning.se
  Kul att träffa dig!
  MVH
  Kari

  SvaraRadera