tisdag 29 maj 2012

Dag 8. Södra Näs (0 km)
(Foto: 200 meter bort ligger "GODAHOPP - Nacktbad für Herren". Antal nakenbadande damer i juryn för namntävlingen?)

Det var fina paddlingsförhållanden från Varberg och söderut idag. Men inte för mig, jag behövde vila. Det kände jag redan klockan sex, då jag vaknade av vinden som rev hårt i tältet. En halvtimme senare kom regnet, sedan minns jag inget mer förrän solen åter värmde upp tältet tre timmar senare.

Det blev en tur in till kurorten Varberg, en stund på konditori, matinköp och jakt på kartfodral (utan lycka). Finns det kanske någon kajak- eller friluftsbutik nära till hands vid vattnet nedåt kusten, någon som vet?

Efter en hel eftermiddag i tältet - med matjesill, kokt potatis och en massa broccoli till middag - börjar krafterna sakta komma tillbaka.

Dagens kuriosa: Ett stenkast från Godahopp (för herrar) och Käringhålan (för damer) ligger Subbeberget. Vad är grejen? Är det något lurt med Varberg?

2 kommentarer:

 1. Google påstår att det finns en friluftsbutik på Flygaregatan 25 i Halmstad som heter "Go Nature" och som har kajakgrejer. Men vad vet väl Google? Ring och kolla först på 035-21 21 27.

  /Pontus

  SvaraRadera
 2. Hej du! Du är redan söder om Varberg- häftigt! Jag är avundsjuk på att du är ute och paddlar, det måste jag erkänna! Hoppas du har det super! Jag följer din blogg-super kul att få läsa om allt du skriver!
  Nedrans stenar i strandbrynet, de är illmariga. Min rekommendation är en trätrall med Fairtrade certifierat trä som man lägger vid klipporna strax intill vattnet.
  /Dr Tengroth

  SvaraRadera