måndag 28 maj 2012

Dag 7. Södra Näs (53 km)
(Foto: Arla lugn på Göholmen.)

Det farliga är inte att paddla, det farliga är att snubbla omkring vid strandbrynet och vid klipporna på land. Plötsligt sitter det ytterligare ett jack i hälen. När allt var ihoptejpat var det dags att byta ut den göholmska harmonin (blodet undantaget) mot några timmar på tivoli.

Det var bra tryck i havet. Klockan halv elva låg jag vid nordöstra sidan av Malön, drack lite vatten, svalde ett par nötter, fann inspirationen och tog fart. Kurs 135 grader mot Ustö, tvärs över havet i friska nordvästliga vindar. Blott en och en halv timme senare spolas jag i land av ett utmattat vatten på Ustös läsida. Det gick undan.

Svårast var det utanför Ringhals spets, cirka en timme efter lunch. Där upphörde all regelbundenhet och jag flyttades runt som en liten plastanka mellan olika vågtoppar och vågdalar. Men därefter blev det en mer sansad färd söderut, förbi Bua och Klosterfjorden, över Kärrafjorden och Balgöfjorden, för att till sist landa på den fina stranden vid Södra Näs, strax söder om Varberg.

Marken gungar.


1 kommentar:

  1. Hallå Ola. Du kommer ju en dag för sent! Har varit i Kärradal och målat mammas hus hela helgen så det var lite synd på timingen. Hoppas armen håller ihop nu!

    Jesper

    SvaraRadera