fredag 8 juni 2012

Dag 18. Örby ängar (20 km)(Foto: Laurence Östlie - en nordmann langs Sveriges kyst.)

"Ola Höiden, I presume?" Frågan kom från Laurence Östlie, som dök upp mitt i motvinden med ett underbart norskt tilltal och en härlig entusiasm.

Efter en trevlig pratstund i den plågande vinden bröt vi upp, för den här gången. Laurence tog troligen Helsingborg redan vid lunchtid. Själv kände jag mig sliten efter de senaste två dagarnas långlöpare, så det blev en ordentlig långlunch på en skön gräsmatta strax norr om Helsingborg.

Sedan kom regnet, mitt i min återupptagna slöpaddling. Men ... just då uppenbarade sig samtidigt dagens överraskning och räddning - Pålsjöbadens kallbadhus. Bastu, kallbad, långstretch och egenvård i mer än två timmar, medan regnet öste ner. Precis vad jag behövde.

En annan sak som jag behöver är smör, igen. Mer smör. Jag har tappat fyra kilon sedan starten i Svinesund för 18 dagar sedan, trots att jag bokstavligen vräker i mig bra mat och (mindre bra) fikabröd. Ok, jag måste alltså äta ännu mer mat, det är tydligt. Matbutiken i Pålsjö fick således ett besök.

Först klockan åtta på kvällen kom jag iväg igen och paddlade vidare - förbi Helsingborgs många skvalpiga hamninlopp. Med förnyade krafter och påfyllda matväskor.

Läs mer om Laurences paddling på www.svenskekysten.blogspot.se. Om allt går bra blir han den förste norrmannen som genomför Havspaddlarnas Blå Band.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar