torsdag 7 juni 2012

Dag 17. Grå Läge (52 km)(Foto: Kullen i nordväst, passerad.)

Färden över Skälderviken - från Lervik till Arild - blev något bökigare än väntat. Prognosen på 4-7 m/s låg nog oftast närmare 7 än 4 i faktiskt utfall på havet. Ena stunden gick det att falla av och få skjuts framåt, i nästa stund var jag tvungen att gå upp och möta vågorna för att inte tappa kontrollen. Totalt tog överfarten två timmar, i sydöstliga vindar.

Jag trodde inte att de skulle släppa in mig, så jag frågade en extra gång: "Är det verkligen säkert, får jag alltså komma in?" Jag var blöt, kall och svettig efter färden över Skälderviken - kanske inte en perfekt lunchgäst just då. Men värdshuset i Arild tog ändå emot mig, "gav" mig mat, te och värme under två timmar.

Efter lunchen lugnade sig vindarna och jag fick en skön medvindsresa längs Kullabergs dramatiska nordöstsida. Rundning av Kullen, kurs i motsatt riktning, söderut förbi bland annat Mölle, Höganäs och Viken. I detta nu, Grå Läge.

Läge vid Grå Läge: Tio meter från vattnet, två hundra meter från kustbilismen, sex kilometer från Danmark.

3 kommentarer:

 1. Underbart, önskar man var i Vejbystrand så man kunde säga hej. :)

  SvaraRadera
 2. Femmilapass är inte att leka med! Ge akt på signaler från musklerna, om de säger något.
  Vän av nyfikenhet undrar om du har några lurar i öronen och lyssnar på Jesse James på repeat alternativt har lagt in en skiva med val-ljud på spelaren. Eller, havets naturliga skönsång kanske är gott nog...

  /Bläck

  SvaraRadera
 3. Starkt O! Börjar känna mig alltmer trygg med ditt senaste infall, dock med ett visst vemod med tanke på att jag tackade nej till paddelturen. Väntar nu mest på ngt naket i loggen o siktar annars på att hänga på ngn dag när du anländer till höga kusten. H

  SvaraRadera