söndag 17 juni 2012

Dag 27. Sillnäs (46 km)



(Foto: Regn till vänster, sol till höger.)

En snittdag med snittväder innebär oftast en snittansträngning på cirka 50 procent av max. Då finns det bra med krafter kvar när det krisar.

Ett mindre krisläge uppstod vid dagens passage förbi östra sidan av Landön och vidare norrut. Hårda vindar och vågor från sydväst trycktes ihop mot (uppgrundande) land och skulle in mellan öarna. Paddlingen gick på vidöppna spjäll i tio minuter, innan jag var igenom "tratten" och kunde börja äta nötblandning igen. Jag hann inte ens bli rädd.

Sol, regn och hårda medvindar var i övrigt dagens giv. Jag ville hålla en låg risknivå, kände mig osäker på frånlandsvinden ... tog landkänning när regnmolnen blev för mörka och valde dessutom att gå nästan hela vägen in i Möllefjorden innan kursen blev mer östlig.

Laurence och jag hade en väldigt bra förmiddagspaddling ihop, men vid Åhus sa vi "hej då" för nu. Vi ses säkert snart igen.

Kvällens fundering: 20 st sockerärtor, 8 st sojakorvar, 1 st burk geggig potatissallad och 1 st stor chokladkaka. Är det en bra middag?

Morgondagens förändring: Ut med vägkartan i 1:100 000, in med sjökort i 1:50 000. Mycket roligare, tack på förhand Johan!

6 kommentarer:

  1. Hela kostcirkeln O, dock lite tveksamt om detta kvalar in som matblogg. Dagens kulinariska kosttips är att testa en vecka på enbart smör och havregryn, man ska inte krångla till det för mkt! ;)

    Är även lite nyfiken på om latrinen i sanna kamikazeanda nu börjar grävas inne i tältet, eller om du fortfarande hoppas på oväntade kvällsbesök och förlägger den på behörigt avstånd?

    /H

    SvaraRadera
  2. Jag njuter av att läsa varenda liten bokstav. Vi saknar dig här hemma!!

    Kramar från familjen Victor

    SvaraRadera
  3. Tjenare

    Mina föräldrar kommer inte vara i Krokås i morgon. Min moster Gerd kanske är hemma men med din fart så är det mer ett snabbstopp. Affär och resturang i Hörvik (efter hamnen) om du behöver fylla på reserver. Krokås är tomt.

    SvaraRadera
  4. Johan Larsson18 juni 2012 12:05

    Jag tror det kan bli lite mindre orosfyllt när du nu anländer till Blekinge. Lite möjlighet att paddla inomskärs, i alla fall till och från.

    Östra delen av Karlskrona skärgård är trevlig (under bron vid Senoren). På min pappas sida härstammar jag från ön Långören och Långöra-ätten (långt österut). Min pappas farfar var mästerlots i Blekinge skärgård (en rad manliga släktingar före honom innan traditionens bröts). Det gungar alltid vid Utlängan-Utklippan p g a att "haven möts där" (man kan ha tur men då pratar vi om ett par dagar om året :-) Man kan gå inomskär och ut i höjd med Torhamn, men det har vi ju redan pratat om :-)

    SvaraRadera
  5. Nils Bergön18 juni 2012 13:36

    Från Norges gräns till Norjes strand. Bra jobbat Ola! Helt övertygad om att du klarar hela vägen. Har man tålamod att lära sig spela banjo så är man uthållig för att paddla hela Sverigekusten. Men skynda långsamt.

    Nu har du inspirerat mig igen till att söka äventyret men förmodligen i lite mindre skala. Kanske bestiga Kala Höjden med barnen:)
    Over and out.

    SvaraRadera
  6. Re: #Ärtor @Olaus Cajakus


    Mushy Peas

    A great side dish with fried cod or salmon

    70 g frozen green peas
    15 ml low fat cream
    4 g butter
    0.8 g salt
    0.3 g freshly ground black pepper

    1. Bring a shallow pot of lightly salted water to a boil over medium-high heat. Add frozen peas, and cook for 3 minutes, or until tender.

    2. Drain peas, and transfer to a blender or large food processor. Add cream, butter, salt and pepper to peas, and process until blended, but still thick with small pieces of peas. Adjust seasonings to taste, and serve immediately.

    /ab

    SvaraRadera