fredag 22 juni 2012

Dag 32. Björkeskär (22 km)(Foto: Roland, Karin och Anita bjuder på midsommarlunch.)

Just när jag skulle ta lånecykeln ned till Café Måsen i Torhamn dök Karin och Anita upp. Deras föräldrahem från 1850 ligger bara 100 meter från bryggan där mitt tältläger skulle ligga och skrota ytterligare några timmar. Nu var de på väg till affären för att handla dagens midsommarmat. Vi sa hej.

Efter en liten pratstund om paddling, gräsklippning, djur och elstängsel bjöd de rätt och slätt in mig på midsommarfirande hos dem. Så himla vänligt. Och jag tackade förstås ja.

Sill och potatis, förstås. Och en fantastiskt god jordgubbstårta, med precis lagom hårda jordgubbar från bygden. "Nu bidde man mätter", sa Anita när tårtan och kalaset började lida mot sitt slut. Dessförinnan hade vi avhandlat lövmarknader, Blåklinten i Brömsebro, knäledsoperationer, en massa paddling samt Karins övertygelse om att jag bara är 25 år.

Med stärkt, ungdomligt självförtroende - och väldigt glad för den trevliga midsommarlunchen med nya bekantskaper - återvände jag till kajaken för en kvällspaddling i midsommarregnet. Det blev en fin avslutning på en väldigt bra dag, trots regnet ... eller kanske just därför. 

Min sena lägerplats för kvällen höll på att bli en perfekt gräsplätt vid Fågelmara, men ett dussin nyfikna kossor joggade direkt fram, så jag flydde tillbaka ned i kajaken. De såg uppenbart besvikna ut när jag paddlade vidare.

Till slut hamnade jag på Björkeskär, en fin skärgårdsö direkt söder om Kristianopel.

Här faller inte regnet.

3 kommentarer:

 1. Hej Ola!
  Det var jätteroligt att träffa dig och få höra lite mera om din tur fram till nu. Och tänk, att du har allt du behöver i det där lilla trånga utrymmet i kajaken - det har jag svårt att förstå! Det är morsomt att du då och då träffar på Laurence från vårt kära och fantastiska grannland i väster!
  Önskar dig fortsatt god tur - kramar mamma

  SvaraRadera
 2. Hej, Ola!

  Trevligt att träffa dig och höra om din intressanta reseskildring!

  Hoppas att du såg oss när vi stod på altanen och vinkade åt dig när du paddlade över Sandhamnsfjärden!

  Lycka till på fortsatt färd!
  Välkommen tillbaka!

  Karin, Roland och Anita

  SvaraRadera
 3. Hej Ola,

  Vad fint du skriver! Och vilket fantastiskt äventyr att följa.

  Jag blev bland annat så glad när jag läste om midsommarafton där du spontant bara blev inbjudan. Underbart att det finns så generösa och nyfikna människor.

  Stort lycka till!

  /Stina Heger

  SvaraRadera