måndag 25 juni 2012

Dag 35. Gåten (46 km)(Foto: Motsatsen till motvind är kladdkaka i Påskallavik.)

Irritationen låg i luften, både i mataffären och på gästgifveriet. "Det måste bli sommar snart!" ... "Regnet bara öser ner!"

Varför pratas det aldrig om motvinden?

Det var en väldigt bra natt i tältet, regnsmattret sövde och jag sov djupt. Tror jag. Regnet fortsatte in på morgonen och under hela dagens paddling, tillsammans med sydvästliga vindar (från land) på 8-12 m/s. Med en nordvästlig kurs borde det rimliga resultatet bli sidvind och hyfsade paddlingsförhållanden. Men nej. Vinden vred, vände, ökade, minskade och betedde sig allmänt lynnigt kring alla vikar och småöar, hela vägen fram till Påskallavik. Mestadels motvind.

Först två timmars slit i vinden, sedan lunch och kladdkaka på gästgifveriet i byn. De ständiga växlingarna och helomvändningarna gör varje dag till en enda stor överraskning. Motvind, kladdkaka, motvind, kladdkaka, motvind, o.s.v.

Sedan tillbaka ut i regnet, men då med nordlig och nordöstlig kurs resten av dagen, och ... medvind, varm soppa, medvind, nötter, medvind, gelégodis, o.s.v. Det händer nya grejer hela tiden.

I morgon ska det bli motvind.

3 kommentarer:

 1. I morgon kommer du in paddla in i en mycket vacker del av Sverige!

  SvaraRadera
 2. Hej Ola - kajakikonen!
  Tänk i drömmarnas land är det platt vatten, solsken, min/max 23 plusgrader, inga mygg, inga kossor som nyfiket vill titta in i tältet, gott om vatten, fin paddling.
  En bit av drömmarna är en realitet redan idag /senaste månaden - antalet paddlade kilometer, växande överarmar (muskler), förbättrad paddelteknik, en skiftande natur, mycket syre i luften, ibland medvind, kommande långa sommarnätter, Dina många kontakter med bygdens intresserade nya vänner, geléhallon, prinsessbakelser, fikastunder och mycket, mycket mera.
  Kom ihåg fokusering eller som Du kallar det "förtrollningen"! Visst är livet och Sverige fantastiskt även om det ibland är lite regn och motvind.
  Paddla på, le, skratta, njut, upplev - det fina är att det är OK att paddla denna sträcka både fyra och fem gånger. Det är bara en liten exklusiv skara som paddlat sträckan många gånger.
  Ha det... okänd/Ökänd

  SvaraRadera
 3. Wow, vad du paddlar på Ola! Lite för fort... ;-) Hade tänkt segla förbi dig till helgen.
  Kram All Rude

  SvaraRadera