tisdag 17 juli 2012

Dag 57. Björkön (37 km)(Foto: Sen eldhimmel över gårkvällens Rönnskär.)

Efter en morgonkaffe och en blåbärspaj på Café Måsen var jag redo att lämna Rönnskär. Men först lite kajakprat med en sann kajakentusiast och ett hej då till det trevliga tyska paret med husbilen. Sedan gled jag in under vägbron och vidare ut i Morängsviken.

Efter den lilla passagen över Norrfjärden började allt fler vita gäss dyka upp över havet. Ett dåligt tecken, men ett perfekt tillfälle att gå in mot den fina stranden vid Moningssand. Där kom jag i samspråk med Jörgen och Wilhelm, som ganska direkt och väldigt spontant bjöd med mig hem till dem på middag.

Först förrätt. Sedan huvudrätt regisserad av Kerstin som överchef vid grillen. Och slutligen jordgubbar med glass och grädde. Underbart gott, allt.

Egentligen ville jag inte alls gå. Men till slut lugnade sig vinden och det blev dags att paddla vidare i gamla vågor.

Strax före klockan tio steg jag i land på Fogdudden vid Björköns södra sida. Fortfarande mätt, men vansinnigt sugen på gelégodis. Så nu äter jag gelégodis. Och nu är påsen slut.

Allt roligt går så snabbt, utom paddlingen ... som just nu går ganska långsamt. Men så måste det få vara.

2 kommentarer:

 1. Det går undan för dig, Ola! Ser ut som du når H-sand imorgon om vädret inte ställer till det. Det är roligt att följa dig på din blogg.
  Jag vet inte om du kommer ihåg det nu, men din 1:a natt ute så delade vi tältplats på Bissen (vid Resö S om Strömstad), och jag sa att jag skulle varsko min bror i H-sand när du passerar där. Tyvärr så är brorsan med familj nu nere i Strömstad så det finns inte mycket hjälp att få av honom där uppe nu. Men jag gissar att det går bra för dig ändå, bara du passar dig för kommunpolitikernas inspektioner... Ha en fortsatt god tur, Ola. Och fortsätt dina härliga blogg-inlägg!
  /Olle (med träkajaken)

  SvaraRadera
 2. Hej Ola!

  Går ju bra det här! Får hoppas du kan återanpassa dig till samhället sen. Eller kanske bättre du låter bli, så få semesterveckor i ekorrhjulet...:-)

  Hade du kört andra hållet hade du kunnat hänga på imorgon kväll, då blir det utgång med pappershabdlarna Hult och Jonsson.

  Jesper

  SvaraRadera