onsdag 18 juli 2012

Dag 58. Klubbhamn (47 km)(Foto: Oväntat möte i natten.)

Den 58:e dagen höll på att bli ganska ordinär och händelselös, bortsett från allt det vanliga ovanliga i min nuvarande, något udda vardag. Men framåt eftermiddagen och kvällen tände det till.

Solen och högsommaren låg tung över Sundsvallsbukten. Det såldes glass vid Lörudden, det badades vid klippor och stränder, det vinkades, hejades, pekades. Nu är det sommar och där paddlar någon kajak, alldeles ensam.

Jag paddlade alldeles ensam - precis som vanligt - över en bukt som inte riktigt ville släppa taget, inte förrän jag kom till Rödöns nordvästra sida och väcktes ur min kvardröjande buktdvala.

Där stod en kamphund och stirrade blodigt åt mitt håll. Ju närmare jag kom, desto mer skällde den och desto argare blev den. I kajaken var jag säker, tänkte jag, och paddlade lite närmare för att testa gränserna. 

Jo, jag gick nog över gränsen för vad en blodtörstig kamphund ska behöva utstå. Den blev nu fullständigt ursinnig, rusade ut i vattnet ... för att slita mig i stycken och äta upp mig. Den genuina rädslan satte in - precis som ute bland höga vågor - men några snabba paddeltag senare var jag säker, på djupare vatten och utanför hundens bitmån. Samtidigt kom husse ut på udden och frågade den lilla gosehunden vad den gjorde.

Bra fråga.

Det blev en fantastiskt fin paddling i kvällssol och under blå himmel, över till Åstön i 45 grader och sedan in i det smala sundet österut. I Åvikebuktens sydöstra kant låg Klubbhamn och väntade, med perfekta klipphällar för mig och min natt.

Oväntat möte i natten. För exakt tjugo minuter sedan dök det upp en motorbåt utanför tältet. Hög discomusik strömmade ur högtalarna. Trubbel, tänkte jag och tittade ut.

Men nej, det var Magnus, Leif och tre glada barn som ville överraska mig i min vardag, på uppdrag av signatur H.

Tack H, tack alla överraskare!

1 kommentar:

  1. ha ha och kul med hunden. Han eller hon kanske bara blev rädd när någon gick över gränsen och trängde sig på när han hade det skönt på sin klippa. Ville kanske bara slippa ekorrhjulet i stan några dagar och då kom det en kajak som skulle utmana och störde. Beppoo hade nog också reagerat även han mer verkar ha något emot sparkcyklar

    Ha en fortsatt bra paddling.
    JS

    SvaraRadera