lördag 28 juli 2012

Dag 68. Burehällorna (54 km)(Foto: Kvällens gryta laddad med bulgur, kålrot, palsternacka, broccoli, creme fraiche, halloumi, russin och buljong.)

Många undrar var sommaren är. Jag vet, den är här, vid kusten utanför Robertsfors och Skellefteå. Kanske även i mellersta och södra Sverige just nu, men det vet jag ingenting om.

För första gången under det här äventyret vaknade jag av en tryckande värme i tältet, redan klockan halv sju. En riktig sommarmorgon med andra ord, men också resultatet av en mindre bra tältplacering mitt i morgonsolens fång. Jag steg upp, satte mig i skuggan och började koka upp vatten.

För första gången under det här äventyret har en hel dag förlöpt utan att jag har pratat med en enda människa. Jag vinkade till en man - och han vinkade tillbaka - vid Bjuröklubbs östsida. I övrigt har jag mest tänkt klart ... och sjungit "Sommarkort" (C.V.) så många gånger att den ledsnat på mig. I morgon ska jag sjunga den igen.

För första gången under det här äventyret har jag passerat nämnda Bjuröklubb, en mental milstolpe på resan. Av någon anledning inbillade jag mig redan tidigt i våras att detta var en "otäcking". En udde långt ut i öster ... hög, stenig, karg, blåsig och revolverformad. Så såg den i alla fall ut på satellitbilden som jag råkade se. I verkligheten var den inte otäck alls, inte i den sköna medvinden och med eftermiddagssolen i ansiktet.

För första gången under det här äventyret ser jag fram emot ett besök i Byske. Det är där det händer, tror jag. Men vad?

1 kommentar:

  1. Ola!
    Det sägs att "Vägen är allt, målet är inget"....så vad bra att du kan njuta av allt du(frivilligt!) utsätter dig för på din långa väg till Haparanda, som ju nu nästan skymtar bakom nästa "krök"...Lycka till på resten av vägen från dina Växjö-fans

    SvaraRadera