fredag 25 maj 2012

Dag 4. Klåverön (45 km)
(Foto: Distansmätare i solnedgång. I fonden skymtas Karlstens fästning på Marstrandsön.)

Väldigt många har hört av sig med frågor kring den symmetriska talföljden i mina distanser - 40, 45, 40 de tre första dagarna - och nu 45 igen. Jag förstår att detta kan skapa viss oro i leden. Men hav icke tvivel, jag kan försäkra att varje kilometer är helt äkta (och ibland smärtsam). Distansmätaren ljuger inte, slumpen har gett de eleganta talen.

Dagens stora smakupplevelse intogs i mysiga Mollösund, en finpizza för 140 riksdaler. Den var värd varenda krona. Och Mollösund, dig vill jag träffa igen.

Dagens kaffe var en bjudkaffe i Skärhamn, två timmars paddling vidare söderut. Där träffade jag superkusin Fredrik med dottern Klara. Tack för kaffet och ha en fortsatt bra sommar!

I övrigt kom kompasskurser till stor hjälp på denna etapp. Öar av sten, bara sten, stora och små stenar, i ett stort myller. Upplösningen kom först på Marstrandsfjorden, fyra kilometer på öppet vatten med Karlstens fästning som ledstjärna.

... och 500 meter från tältet, på ön mitt emot, är det discodans och dunka dunka. Godnatt!


1 kommentar:

  1. Inger Höiden25 maj 2012 23:20

    Hej Ola!
    Ännu en etapp avklarad - och vad kul att du fick träffa Fredrik med lilla Klara! Sedan får vi se vilken uppslutning det blir utmed fortsatta kustremsan....nu dröjer det väl ett tag, kanske till Malmö! Hoppas inte du förirrar dig neråt Kreta....Ha en fortsatt bra tur! Kramar mamma

    SvaraRadera