lördag 26 maj 2012

Dag 5. Stora Källö (36 km)(Foto: En ömmande högerarm.)

Jag var nervös inför passagen över Göteborgs inlopp, men nu är jag på land och allt gick bra. Värre var det vid överfarten mellan Kalvsund och Hjuvik en timme tidigare. Mycket trafik och upprörd sjö. Kanske var det ett dåligt vägval, men just då hade jag inga andra alternativ.

Det har blåst en del idag, snett bakifrån, framförallt på de stora öppna avsnitten som jag mer eller mindre har korsat för den genaste vägen, nästan rakt söderut från östra sidan av Klåverön ned till västra sidan av Björkö, över Sälö fjord (för den geografiskt intresserade).

Min högerarm ger mig mycket besvär. Problemen började redan för flera veckor sedan och kuren är väl knappast att nu paddla sju timmar om dagen. Jag sparar dock armen genom låg frekvens i paddeltagen och lägre kraftuttag på högersidan. Varje paus och varje kväll lägger jag armen i havet i tio minuter för att dämpa ömheten som sträcker sig hela vägen från handleden upp till axeln. Och så stretch, liniment och massage innan varje etapp samt tape runt armen för att minska belastningen på muskelfästena vid den epikondylitiska armbågen. Noll grader på vinkeln mellan paddelbladen för att få så lite vridmoment i handleden som möjligt ...

Jag står ut, men jag skulle behöva två helt friska armar inför diverse tungviktsmöten nedåt kusten. Tips på ytterligare egenvård mottages tacksamt.

Nu befinner jag mig på en liten ö direkt söder om Brännö. Jag kunde inte hitta Bryggan (i visan) så jag lackade, packade och drog.

PS. Spaden hann inte ens sättas i havet vid Svinesundsbron i tisdags förrän Kari från Strömstads tidning var på plats för att fånga ögonblicket i ord och bild. Tipset kom tydligen från Bengt B, som jag lärde känna på min sightseeing inne i Strömstad tidigare på morgonen. Hej Bengt! Hej Kari!

http://stromstadstidning.se/nyheter/svinesund/1.1639852-ola-paddlar-sverige-runt

4 kommentarer:

 1. Hej Ola,
  Trist att höra om problemen med din arm. Mitt svar har ingen vetenskaplig förankring utan jag vet bara att det fungerar för mina armar och ätt jag slipper blåsor. Jag håller så löst jag kan i paddeln, byter ständigt grepp och öppnar då och då handen på tillbakavägen.
  /Börje

  SvaraRadera
 2. Hej Ola.
  Hoppas det löser sig med din arm. Du har pinnat på rätt bra. Lyssna till kroppen. Passa på med kanske 3 vilodagar när tillfälle ges, så hoppas jag det löser sig.
  Här är det trevligt att följa er som har förmånen att redan vara ute i det fina vädret.
  /Seayak

  SvaraRadera
 3. Hej Ola!
  Tack för hälsningen! Kul att Kari från Strömstads Tidning var så rask i vändningarna. Hoppas du och din arm blir sams så att du kommer vidare. Du hade i alla fall tur med vädret nu i starten. Själv sitter jag på tåget på väg hem från Umeå och Miljöpartiets kongress. Jag är fylld av ny energi och glädje, och att följa dig på detta sätt ger ännu mer!

  SvaraRadera
 4. Bit ihop. Positivt tänkande nu Ola. Hälsa på min syrra i Ängelholm så kan du få lite hemlagad kost och något vårdande armbad. Kayaking ist ein tolles Vergnügen! Mårten

  SvaraRadera