tisdag 12 juni 2012

Dag 22. Stavstensudden (47 km)(Foto: En bro.)

Efter 22 dagars paddling lämnar jag västkusten bakom mig. Det känns nästan lite sorgligt. Samtidigt var det kanske dags för en förändring. Bort med sydliga kurser, in med öst.

Medvindarna var på min sida idag, hela vägen från Lomma och halvvägs in i Höllviken. Då vände vinden tvärt, som en sista markering och ett surmulet farväl. 1,5 timme senare kom jag ut ur Falsterbokanalens södra mynning - efter totalt 575 kilometers paddling längs västkusten - för att där möta Östersjön och Kämpingebuktens tillfälligt smågriniga vågor. Klockan var då 15:55.

Efter en fiskburgare, en glass och en kopp kaffe på härligt bohemiska Surfhyddan vid Kämpinge strandbad blev det ytterligare en stunds paddling, totalt nio kilometer på en helt ny kustremsa.

Dagen har varit full av intressanta möten (liksom tidigare dagar), bland annat med fiskare norr om Limhamn, med strandbadare i Klagshamn och med matgäster i Kämpinge. En del frågar hur långt jag ska paddla idag, vad jag ska äta och var jag ska bo.

Jag har oftast inga svar. Jag ser bara max två timmar framåt i taget, till nästa paddeltag och till nästa paus. Under tiden sjunger jag små sånger ... eller funderar på saker som behöver funderas på. En oerhört okomplicerad tillvaro, mitt i upplevelsen.


5 kommentarer:

 1. "... eller funderar på saker som behöver funderas på. En oerhört okomplicerad tillvaro, mitt i upplevelsen." låter härligt Ola.

  Hoppas att kroppen håller och att humöret är på topp.

  Du får förvarna när du närmar dig Stockholm så ska jag försöka möte upp med lite fika

  SvaraRadera
 2. Mycket starkt o bra jobbat Ola! Hoppas kroppen håller. Tog en sväng längs havet i Västra hamnen i morse o spanade för att ev se om du passerade men mest fraktbåtar. Verkade vara fint paddlingsväder så hoppas det håller i nu när du lämnat västkusten. Syns Jan S

  SvaraRadera
 3. Häftigt, mina hemtrakter... Säg hej till Palmstaden och njut av Sveriges bästa kust - sydkusten. Vi hörs!

  SvaraRadera
 4. Olaus, när du klivit i land i Haparanda så får du komma ner och bada på Kallis, e de förstått?
  /ab

  SvaraRadera
 5. Jag blir matt bara av att läsa om alla dina vedermödor :-)

  Johan Larsson

  SvaraRadera