onsdag 13 juni 2012

Dag 23. Svarte (46 km)(Foto: Morgon vid Stavstensudden.)

De senaste två veckorna har det varit småkyligt på morgonen och frukosten har därför ätits halvvägs ute i förtältet. Men i morse var sommarvärmen här, över "min" del av Stavstensudden ... molnen till trots. Den kompakta trerummaren löstes upp och spreds ut över gräsmattan. Sovsäcken kunde tömmas på gammal fukt.

De första två timmarna på vattnet gick i stiltje. Det var en skön förmiddag. Och ännu bättre blev det när jag vid första fikapausen hamnade i Gislövs läge. Tack David, för den guidade turen genom byn!

Sedan gick det undan allt mer. Efter en räkmacka på fiskrökeriet i Smygehuk - och efter ytterligare någon timmes paddling - började medvinden bli svårhanterlig. Jag fick titta mer snett bakåt än framåt för att vara beredd med pareringar när vågorna rullade in akterifrån. Efter vissa besvär och en räddande paus vid Hörte kom jag till slut upp öster om Abbekås och kunde få lite andrum - och "lagom" medvind - in till stranden vid Svarte.

Här har ett ankpar slagit läger precis vid mitt läger. Eller tvärtom.

4 kommentarer:

 1. Åh va härligt! Gislövs läge är en mysig liten hamn nära "hemma" för mig. Och Smygehuk hör ju till alla turisters mål så det är jag glad att du fick se. Keep on enjoying!

  SvaraRadera
 2. Heja Ola!
  Vilken fantastisk resa du gör. Gislövs läge är fantastiskt mysigt och idag kommer du säkert förbi mitt absoluta favoritställe, Kåseberga med Ale stenar. Jag tänker på dig och följer med spänning din framfart. Jag önskar dig många härliga stunder.

  Lycka til!
  Katarina Rosenqvist

  SvaraRadera
 3. En hälsning ifrån Nya Zealand!

  Det var ett par år sedan Jane, jag, Clas och du var på ett par dagars kajak semester. Detta är lite mer än en semester och jag är extremt avundsjuk. Vinden verkar vara med dig för närvarande...

  Passa på att testa något annat än gifflar...

  Kämpa på och njut av sol och saltstänken!

  SvaraRadera
 4. En hälsning fr Gislövs läge!
  Hoppas du blev nöjd med handlarns utbud på Läget..
  Riktigt kul och följa dig på ditt äventyr och jag är glad att du stannade till vid Smyge för em räkmacka. Kåseberga har ju också rätt mycket och erbjuda av det slaget, eller hur!

  Lycka till och fortsätt njut av dina upplevelser.
  Hälsningar
  David Sassersson

  SvaraRadera