onsdag 20 juni 2012

Dag 30. Sandhamn (38 km)(Foto: Morgon på Arpö.)

Det var en magisk morgon på Arpö. Jag steg upp tidigt, lunkade runt en stund på stigen kring tältet, tog ett morgondopp och gav sedan frukosten gott om tid. Sol, skön värme i luften och ett helt stilla vatten. Jag ville nästan bli kvar.

Men det var idag det skulle ske, den symboliska rundningen av Torhamns udde och inledningen på den långa resan vidare norrut längs den svenska östkusten.

Efter avskedet av Arpö gick paddlingen österut längs nordsidan av Hasslö, Aspö och Tjurkö. I den ordningen, förstås. Vid toppen av Sturkö var det dags för en omväg, nordöstlig kurs och "upp" utmed Senoren ... för lunchstopp och en långfika vid brofästets beryktade café. Ja, det var väldigt fint. Dajmkaka med tillhörande glasskula. Kaffe ur kaffekopp med öra.

Och så var det dags. Klockan 19:25 den trettionde dagen såg jag Torhamns sydligaste spets - med sina många synliga och mindre synliga undervattensstenar - försvinna utmed min vänstra sida. Resan "hemåt" tog sin början just där. Så kändes det, trots att det fortfarande återstår hela två tredjedelar av den totala sträckan mellan Svinesund och Haparanda.

Västkusten har fått 22 dagar och 575 kilometer av min resa, sydkusten har fått 8 dagar och 306 kilometer. Östkusten hann få 3 kilometer innan tältet slogs upp för kvällen, vid Sandhamn.

Det är väldigt långt kvar, och väldigt gott om tid. Det känns stort.

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Ola! Hoppas du letar rätt på ett fint midsommarfirande imorgon.

    SvaraRadera
  2. Här kommer en energikick från en hemlig beundrainna som följt dig sedan reportaget i Strömstadtidningen dag 1. Vilka strapatser du fixar och upplevelser du får med dig. Idag har du passerat min gamla hem-ö Sturkö, så jag passar på att önska fortsatt god tur!

    SvaraRadera