lördag 30 juni 2012

Dag 40. Enskär (50 km)(Foto: Solnedgång över Enskär.)

Idag är en speciell dag. Om siffrorna stämmer och om omvägarna inte har varit alltför krokiga, då har jag idag kommit ungefär halvvägs runt Sveriges kust, med totalt 1202 paddlade kilometer på 40 dagar.*

Men det är bara siffror. För mig har varje stund och varje dag hittills på denna resa varit en alldeles unik och storslagen upplevelse, även mitt i den monotona paddlingen. Vem är det förresten som paddlar? Jag vet inte längre. Jag är upptagen med att se vattnet, se vågorna, se öarna och träden. Och allt annat runtomkring.

Idag paddlade någon fem mil, norrut från Fyrudden, utmed insidan av Södra och Norra Finnö, vidare i nordöstlig riktning över Aspöjafjärden, in genom Arkösund och upp förbi nordvästra sidan av Gränsö. Någon paddlade i nio timmar denna dag. Hur kan någon göra något så urbota dumt?

Men utsikten är fin.

Om jag tittar ut mot havet inifrån mitt tält ser jag Bosöfjärden och Bråvikens naturreservat. Oxelösund står på tur.

* Korrigering: Siffrorna baseras på en uppskattad distans på 2400 kilometer runt Sveriges kust. Min totala paddlingsdistans visade sig i efterhand uppgå till 2536 kilometer. Därmed inträffade "halvvägs" under dag 41 (inte dag 40), vid en fikapaus på Hertigö några kilometer nordost om Oxelösund.

3 kommentarer:

 1. Johan Larsson1 juli 2012 00:38

  Oxelösund blir en spännande "upplevelse". Där skärgårdsmiljö och vacker natur möter.....det lokala smältverket/stålverket.

  SvaraRadera
 2. Hej kajakikonen OLA! I det paddlane drömlandet förflyttar sig paddlaren 3 till 70 km per dag - GRATTIS TILL HALVVÄGS - FANTASTISKT. TÄNK vilka underbara naturupplevelser som ligger framför och som redan avnjutits.
  ...således - remember EVERY DAY IS A CELEBRETION OF LIFE.
  soliga hälsningar från okänd Ökänd

  SvaraRadera
 3. Ola! Låter hur härligt som helst, kanske något för mig med:) ta hand om dig. Peter A.

  SvaraRadera