tisdag 3 juli 2012

Dag 43. Ålafladen (52 km)(Foto: Båtshaket vid Ålafladen serverar klassiker.)

Redan klockan halv tio gick jag in i fiskehamnen vid Ankarudden på Torös södra sida, efter tre timmar av ganska intensiv paddling. Jag ville utnyttja de lugna sydvästliga morgonvindarna för kortaste vägen över Gupafjärden, Yttre Hållsfjärden och Asköfjärden ... innan vinden fick mer fart, vilket den fick framåt lunch.

Dessa vatten kan vara lite knepiga, framförallt om hela Östersjön vill in till Södertälje och äta kringlor på en och samma gång. Ja, även Mysingen och Danziger gatt - österut på kartan - kan sätta en kajak i rörelse, det kände jag tydligt. Men vattnet var inte mitt största problem denna dag.

Under lunchpausen vid Järflottas nordligaste utpost blev min sittbrunn infiltrerad av en bitglad insekt. Efter tre ordentliga bett i ländryggen i 20-minutersintervaller var jag på vippen att helt strunta i eftermiddagsvågorna på Mysingen en stund, för att istället ägna mig åt fullskalig hämnd. Just så blev det, tyvärr. Må den vila i frid.

Efter en massa paddling och en fullskalig hämnd nådde jag till slut fram till ett av mina favoritställen i Stockholms skärgård, Båtshaket vid Ålafladen. En laxtallrik och en kvällssol vid vattnet blev en bra avslutning på dagen.

Dagens lärdom: Bit aldrig någon i ländryggen mitt ute på Mysingen.

3 kommentarer:

 1. Nu är det ditt år o, fan va gött att du är på utö :o)!

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma, ditt år O & Ålö Båtshak är helt klart en fantastisk favorit - simma lugnt & njut:-) önskar jag var där med dig.
  P.

  SvaraRadera
 3. Heja Ola!
  Låter låter som att du har det bra på din färd. Kul att läsa din blogg och följa din resa.
  Lycka till idag!

  Kram
  Julija

  SvaraRadera