onsdag 4 juli 2012

Dag 44. Kymmendö (32 km)(Foto: Kaffe, seglarlimpa från Utö bageri och norsk ost till eftermiddagsfikan på Alkroka.)

Motvindspaddling längs Utös västsida är aldrig en fröjd, inte heller dag 44 på en paddling runt Sverige. Men den här gången var perspektiven annorlunda. Av högst rimliga orsaker kändes sträckan kortare. Och nu hamnar gamla motvindsminnen från Utö i ett mer positivt skimmer. Så bra.

I övrigt är det nog sommar nu, det är mycket gammal ackumulerad skit som ska ur systemen och släppas ut i det fria under några intensiva semesterveckor. Mannens lasagne var inte värd pengarna, någon bra växel kunde inte paret få i matbutiken och den fikande kvinnans skattepengar används på helt fel saker. Allt är skit, måtte det få bli vinter snart.

Eller så hör du den lilla flickan i vattnet ropa "vilken fin båt!" Och plötsligt var sommarharmonin och glädjen tillbaka över Utö. Men inte riktigt överallt, vid Gruvbryggans fina tältplats ekade det dystert tomt på tält. Vad gör folk nuförtiden?

Jag fortsatte min sommarharmoniska motvindsfärd i den fina båten, utmed Ornös östra sida ... för att i morgon kunna få en fin motvindstur in genom Jungfruskärs och Bullerös naturreservat.

Nej, mina vägval genom Stockholms skärgård bygger inte på kort, snabbt och smart. Men härligt blir det.

5 kommentarer:

 1. Härligt, gamla fina minnen & o"smarta" vägval in i framtiden:-)
  P.

  SvaraRadera
 2. NORSK ost - ja, vad mer kan man begära,
  då klarar du dig fint!
  /Gissa vem:-)

  SvaraRadera
 3. Olaus, du är en poet. Så ä dä så dä ä...

  Ja, verkligen P, vilka minnen. Ornö, Kymmendö, Bullerön, Utö...blir lite nostalgisk såhär dagen före semestern :)

  SvaraRadera
 4. Ola, du är verkligen min idol. Jag ber till vädergudarna att du hinner fram till 11e augusti :)

  SvaraRadera
 5. Ola, jag träffar i detta nu tre stycken singeltjejer. Två av dem ska med på bröllopet. Så nu gäller det att du paddlat färdigt till den 1 september.

  SvaraRadera