söndag 8 juli 2012

Dag 48. Väddö (40 km)(Foto: En eller flera monsterfärjor i förgrunden, Kapellskär i bakgrunden.)

Dimman låg tät över Askören hela förmiddagen och sikten var minst sagt begränsad. Att genomföra den blott cirka 15 minuter långa överfarten från Askören till Kapellskär hade inte bara varit spännande, det hade varit rysk roulette.

Monsterfärjornas motorljud och varningssignaler ljöd från alla håll, det var nästintill omöjligt att avgöra riktning, hastighet och avstånd. Först klockan halv ett lättade dimman och färjorna blev synliga för ögat.

Iväg över Granhamsfjärden, Lidöfjärden, Björköfjärden och Bagghusfjärden ... och slutligen in i kanalen mellan fastlandet och Väddö.

Allt kändes annorlunda, som om jag sakta tog mig in mitt i brytpunkten mellan två kapitel i en större berättelse. Stockholm försvinner i dimman bakom mig, något nytt väntar framför mig. Ett nytt mentalt rum.

Rent fysiskt befinner jag mig på en badstrand vid Mälby på Väddö-sidan. Sniglar försöker krypa in i mitt fysiska rum, men jag hindrar dem med kvistar och flyttar dem till ett annat rum borta i buskaget. Där kan de vila och komma till sans över natten.

3 kommentarer:

 1. Speciella rymdkossor är en sak. Dessa hanterade du med framgång. Monsterfärjor en helt annan. De har radar, laser och andra otäcka vapen. De tänker inte, de går rakt fram i förhoppning om att vinna slagen i kraft av sin storlek. Du är betydligt mindre, men även denna situation klarade du briljant p g a att du till skillnad från dem är en tänkande varelse.
  Ser med spänning på hur framtida bataljer reds ut. Men jag vet att du alltid har lysande strategier mellan fikapauserna. Kanske även under fikapauserna.
  /Block

  SvaraRadera
 2. Men va fn!!! Nu har du ju paddlat förbi Furusund!!! Vänd!!!

  SvaraRadera
 3. Tänk att vi var så nära varandra då, hade antagligen kunnat vinka till dig om det inte var för dimman. Vi kom från H-fors på en av de tutande monsterfärjorna.

  Härligt att läsa om ditt äventyr och berättartalangen är verkligen av bästa klass. Vi njuter av att följa ditt äventyr.

  //Sussi, Magnus & Elias

  SvaraRadera