torsdag 12 juli 2012

Dag 52. Finnskärsharen (33 km)(Foto: Kväll vid Finnskärsharen.)

Gävle fick sig en ordentlig känga av himlen idag. Jag gladde mig åt att inte vara där, att istället vara på min egen steniga lunchpost vid en udde norr om Ytter-Harnäs. Med utsikt in mot just ovädret över Gävle.

Efter avhandlad tortellinilunch - med russin, solrosfrön, creme fraiche, pesto och parmesanost - var jag redo att paddla vidare. Men då började regnet ösa ned även över mig. Jag fick gå in bland träden i skogen, men ändå befinna mig mitt i vädret och vara nöjd med det.

"Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner. Ibland vill man hellre sitta kvar. Och skratta högt där döden ser." (J.H.)

Efter passagen längs utsidan av Orarna och insidan av Limön var det dags för en eftermiddagsfika. Jag styrde in mot Böna. Och hittade där Böna Café. Det blev en kopp kaffe med påtår, en blåbärspaj med vaniljsås och en avslutande chokladboll i kolossalformat.

Och ett nytt ordentligt oväder. Hela himlen föll ned över Böna. Den här gången ville jag gärna gå in ... och gjorde det.

Efter en halvtimmes himlastök la sig lugnet över både Böna och Gävlebukten.  Och jag kom iväg, med en lika kraftlös och håglös paddling som under förmiddagen. Men slutet blev väldigt bra: paddling i kvällssol genom Eskösundet, ut mot Hilleviksfjärden.

Nu går åskan igen. Och här kommer skyfallet.

1 kommentar:

 1. Hej Ola!
  What is the most precous in life? The old man answered: "That is the precious present!"
  Tänk vad Du får vara med om i liten bräcklig farkost på öppet vatten.
  Kristina i Mobergs Utvandrarepo sa ofta: "Karl-Oscar - jag tyar inte mer!"
  Det är bara att bita ihop och kämpa på!
  Tänk bland annat på upplevelser som bland annat:"väldigt bra: paddling i kvällssol genom Eskösundet, ut mot Hilleviksfjärden"
  Paddla på och njut av dagen! Du går mot ljusare tider - midnattsolen är fortfarande kvar uppe i norr.
  Hälsn okand Ökänd

  SvaraRadera