fredag 20 juli 2012

Dag 60. Hemsö (0 km)(Foto: Denna kväll.)

Jag har inte rört mig en meter idag. Eller jo, först upp till min granne i norr för att säga hej och för att bli utskälld av hundarna på kennelklubben. Sedan ned till min granne i söder, där en tysk flagga vajade i nordvästanvinden vid bastuboden. Jag sa hej igen, samtidigt som ett dussin abborrar höll på att sorteras fram ur ett tilltrasslat nät. Det såg hopplöst ut.

Alla är så trevliga och vänliga, vart jag än kommer. Den tyska kvinnan tyckte gott att jag kunde bo kvar nere vid stranden. Och så frågade hon om jag hade någon mat med mig. Ja, det är svåra tider nu, inte bara i Grekland, så även i Tyskland och bland de hitresta tyskarna på flykt undan lågkonjunkturen nere på kontinenten. Många lever under existensminimum, många lever enkom på abborre ur trassliga nät.

Jag får snickra ihop några smörgåsar som bistånd till min stackars tyska granne i armod, innan jag reser vidare. I morgon.

Ja, jag valde att bo kvar. Senast kroppen fick vila var på Trigöta för 18 dagar sedan. Ländryggen och händerna har fått ta ordentligt med stryk i all motvindspaddling på sistone, ända sedan Ålafladen, genom Stockholms skärgård och norrut.

Så, äntligen en vilodag ... en dag på stranden och en kväll med vinden vid elden.

4 kommentarer:

 1. Hemsön kännt som träpatronernas gamla sommarparadis, tom självaste kungen ryktas jaga på ngn ö i närheten. Kapitalet finns fortfarande som ett rovdjur ruvande i skuggan av armodet av svältande tyskar och utmärglade paddlare. Imponerad av din "in to the wilde" mentalitet, trots erbjudande om lyxlodge fylld av delikatesser och allmänt överflöd, o kanske tom lite dekadens, ca 325 m bort, så håller du tappert ställningarna i frihetens land. ;0) h

  SvaraRadera
 2. Har inte Hemsöborna alltid varit lite speciella? Har ett minne att de bråkat på TV t o m. Men jag kanske drömt det...

  SvaraRadera
 3. Äntligen Båle!
  En stor fet hälsning från en som är inbegripen i människobyn. På gott. På ont. Och på rätt mycket däremellan.

  ya tengroth

  SvaraRadera
 4. Kanske detta var motsatsen till en kulturkrock? Vi smålänningar och tyskar kanske är allt för lika varandra med devisen "gratis är gott".

  Niklas

  SvaraRadera